Category Archieven: Laatste nieuws

“Daar werd wat groots verricht”

Daar werd wat groots verricht Het verhaal gaat over Diederiks oudoom Jan. een persoonlijk verhaal van zijn kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië. Na het uitbreken van WO II maakt Jan aan den lijve het historische drama mee van de Japanse bezetting van de archipel, de daaropvolgende politionele acties en het onafwendbare afscheid van Nederlands-Indië. Familiearchief Het verhaal is gebaseerd op het Indisch… (more…)

Famillement 2018 Leeuwarden

Het Famillement strijkt zondag 3 juni neer in Leeuwarden. Het belooft hét grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland te worden. Op het programma staan lezingen, workshops, rondleidingen en een informatiemarkt. Sprekers zijn onder anderen Harmen Snel, Els Kloek, Pieter Winsemius en Maarten Larmuseau. Nieuw dit jaar zijn de kinderactiviteiten. De organisatie is in handen van CBG|Centrum voor familiegeschiedenis, Tresoar en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)..

Famillement 2018

Stamboomforum

Stamboomforum

Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië

Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 In Nederland is het vanzelfsprekend dat de Hoge Raad der Nederlanden als onafhankelijk opperste rechtscollege waakt over de rechtspraak. Bestond een dergelijk college ook in Nederlands-Indië? Het antwoord bleek: Ja! Maar aan welke regelingen was dat onderworpen? Was het onafhankelijk van het Indische bestuur? Hoe was de verhouding met het gouvernement? Welk recht paste het toe? Welke bevolkingsgroepen vielen onder zijn gezag? Wie waren de presidenten, wie de rechters? Waar… (more…)

de Geest Overwint

Met dit boek heeft auteur M. Spaans Azn. de  Dr. J.H. de Bruijnprijs gewonnen, ingesteld door het bestuur van De Stichting Ellen de Bruijn-ter Denge Memorial Fund ter stimulering van de beoefening van genealogisch en heraldisch onderzoek met betrekking tot het voormalige Nederlandsch-Indië. Klik hier      

Toegang tot de Indische wereld.

Klik hier!  

Nieuws Indisch – centrum

Famillement