Category Archives: Berichten (Blogs)

In Memoriam P.A. Christiaans (1951 – 2017)

Stamboomforum

Stamboomforum

Istori Kita

Op zondag 11 juni 2017 geeft Simone Berger een workshop Istori Kita in Nijmegen.Zij wordt ingeleid door Humphrey de la Croix. 13:00 u, 5 euro. pelita informatie. 

Themazondagen 2017 Bronbeek

Themazondagen rond Nederlands-Indië en Indonesië op het landgoed Bronbeek Dit cultureel programma is bestemd voor iedereen met historische en culturele belangstelling voor het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië. In het seizoen 2016-2017 zijn om organisatorische reden drie in plaats van de gebruikelijke vier themazondagen gepland. Het overkoepelende thema is ‘Indië, in en om het huis’. Foto: Rugier Timmer in: Esther Wils, Wonen in Indië (2000) Programma Op zondag 22 januari 2017 staat de omgeving… (more…)

Famillement 2016

Klanken van Oorsprong

Beste lezer , De makers van de succesvolle Indische documentaires Contractpensions-Djangan Loepah!, Buitenkampers-Boekan Main! en de internationaal bekroonde Indonesië-trilogie Stand van de zon-maan- sterren hebben uw hulp nodig om een nieuwe documentaire te maken: Klanken van Oorsprong POEKOEL TEROES ! Regie: Hetty Naaijkens – Retel Helmrich Camera: Leonard Retel Helmrich Productie: Scarabeefilms Eind jaren vijftig speelden in Nederland Indische bands zoals de Tielman Brothers, The Javalins, The Crazy Rockers en de Blue Diamonds. Zij legden… (more…)

ISTORI KITA – Jouw familiegeschiedenis

Simone Berger Simone Berger (1966) is opgegroeid met de verhalen van haar familie over het leven in Medan (Noord-Sumatra) en hun onderneming in Langkat. Zij was gefascineerd door alles van wat toen nog Nederlands-Indië heette, maar voelde ook de invloed die het gedwongen vertrek op haar familie had. Ook uit de verhalen van Indische en Molukse vrienden proefde zij de liefde voor het land en een groot onbesproken verdriet. Ze trok zich het lot aan… (more…)

Themazondag 20 maart ‘Vrouwen in Nederlands-Indië’ in het Reünie- en congrescentrum Kumpulan op het landgoed Bronbeek

Indisch erfgoed  

Update RoosjeRoos 2016

Op deze site zijn de gegevens uit de Indische Burgerlijke Stand aangevuld met 50K records!! zie verder: RoosjeRoos update.

“De themazondagen rond Nederlands-Indië en Indonesië”

Geachte mevrouw/mijnheer, De themazondagen rond Nederlands-Indië en Indonesië op het landgoed Bronbeek worden in 2015-2016 voor het tiende seizoen gepresenteerd. In dit cultureel programma verzorgen sprekers vier themazondagen voor iedereen met historische en culturele belangstelling voor het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië. We openden het tiende seizoen op 22 november 2015 met de drukbezochte jubileumthemadag ‘Het woord is aan u! Tien jaar themazondagen’. Dit maal waren de rollen omgedraaid: de sprekers waren afkomstig uit… (more…)