Category Archieven: Laatste nieuws

Famillement 2018

Stamboomforum

Stamboomforum

Themazondagen 2017 Bronbeek

Themazondagen rond Nederlands-Indië en Indonesië op het landgoed Bronbeek Dit cultureel programma is bestemd voor iedereen met historische en culturele belangstelling voor het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië. In het seizoen 2016-2017 zijn om organisatorische reden drie in plaats van de gebruikelijke vier themazondagen gepland. Het overkoepelende thema is ‘Indië, in en om het huis’. Foto: Rugier Timmer in: Esther Wils, Wonen in Indië (2000) Programma Op zondag 22 januari 2017 staat de omgeving… (more…)

Famillement 2016

Update RoosjeRoos 2016

Op deze site zijn de gegevens uit de Indische Burgerlijke Stand aangevuld met 50K records!! zie verder: RoosjeRoos update.

Boekpresentatie: “Onze jongens in de Oost”

Boekpresentatie van Onze Jongens in de Oost Zaterdag 14 november presenteert Jan van Eck zijn nieuwe boek Onze Jongens in de Oost De Leuthse veteranen van Nederlands-Indië, Nederlands Nieuw-Guinea en Korea bij de Rosmolen, Kerkplein 1, 6578 AN Leuth. Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Aan de hand van vele interviews en ruim twee jaar onderzoek in diverse bronnen, vertelt Jan van Eck, het… (more…)

Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië

Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 In Nederland is het vanzelfsprekend dat de Hoge Raad der Nederlanden als onafhankelijk opperste rechtscollege waakt over de rechtspraak. Bestond een dergelijk college ook in Nederlands-Indië? Het antwoord bleek: Ja! Maar aan welke regelingen was dat onderworpen? Was het onafhankelijk van het Indische bestuur? Hoe was de verhouding met het gouvernement? Welk recht paste het toe? Welke bevolkingsgroepen vielen onder zijn gezag? Wie waren de presidenten, wie de rechters? Waar… (more…)

de Geest Overwint

Met dit boek heeft auteur M. Spaans Azn. de  Dr. J.H. de Bruijnprijs gewonnen, ingesteld door het bestuur van De Stichting Ellen de Bruijn-ter Denge Memorial Fund ter stimulering van de beoefening van genealogisch en heraldisch onderzoek met betrekking tot het voormalige Nederlandsch-Indië. Klik hier      

Toegang tot de Indische wereld.

Klik hier!