“Daar werd wat groots verricht”

Daar werd wat groots verricht

Het verhaal gaat over Diederiks oudoom Jan. een persoonlijk verhaal van zijn kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië. Na het uitbreken van WO II maakt Jan aan den lijve het historische drama mee van de Japanse bezetting van de archipel, de daaropvolgende politionele acties en het onafwendbare afscheid van Nederlands-Indië.

Familiearchief

Het verhaal is gebaseerd op het Indisch familiearchief van de vader van Diederik van Vleuten. Zeven dozen vol brieven, documenten, dagboeken en fotoalbums waarin het verhaal wordt verteld van drie generaties Van Vleuten in de Oost. In het archief bevonden zich ook de memoires van oom Jan, ruim 700 pagina’s. Gebruikmakend van het ongekend rijke fotomateriaal uit het archief plaatst Diederik de lotgevallen van zijn familie tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van Nederland en de ondergang dan diens koloniale imperium in Zuidoost-Azië.

Beslist de moeite waard dit te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*