Door Simone Berger,

Op zondagmiddag 3 februari hebben Armando Ello en ik in het OBA-theater in Amsterdam ons gezamenlijke boek gepresenteerd ‘De lange reis van de Poesaka – Indische tastbare herinneringen’. In een vol theater hebben wij de 260 genodigden meegenomen tijdens een ruim anderhalf uur durend programma op de lange reis van diverse poesaka’s. De drieëndertig geïnterviewde personen in ons boek waren in grote getale aanwezig met hun familieleden en vrienden. Samen met hun kinderen, kleinkinderen en soms achterkleinkinderen hebben 135 personen meegewerkt aan dit boek en de fotoshoots met diverse generaties. Van de geïnterviewde personen waren er ruim tien de 80 jaar gepasseerd en zes personen zelfs de 90 jaar. Erna Smith die ons voor dit boek inspireerde was met 97 jaar de oudste deelneemsters en Yuki Woffers, kleindochter van Marion Bloem, was tijdens de fotoshoot een paar maanden oud en de jongste deelneemster.

“DE LANGE REIS VAN DE POESAKA”

Het boek ‘De lange reis van de Poesaka’ is niet alleen een boek vol verhalen. Het is een thema waar we velen mee hopen te inspireren en stimuleren op zoek te gaan naar hun familiegeschiedenis en zich bewust te maken van de verhalen achter de meegekomen voorwerpen uit het land van hun (groot)ouders waar hun roots liggen. Tijdens de komende maanden willen we ‘podium geven’ aan degenen die hun verhaal willen delen met anderen. Waardoor je kennis, historisch kader en het onderling begrip vergroot kan worden en je wellicht meer invulling kan geven aan je eigen familiegeschiedenis. Ook dit jaar verheugen wij ons op samenwerkingen met de Tong Tong Fair en het Indische Herinneringscentrum.

“De lange reis van de poesaka”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*